Loading....

Proiecte pentru anul în curs

Sight First

Prin programul Sight First, Clubul Lions Diamond continuă screeningul oftalmologic adresat copiilor.

Însoțite de doamna doctor oftalmolog Tea Olaru, colegele noastre de Clubau fost prezente astăzi, 22 februarie la Grădinița nr. 12 din Timișoara, unde au efectuat screening oftalmologic pentru 60 de copii preșcolari. Din numărul total al copiilor examinați, pentru 3 dintre copii a fost recomandat control oftalmologic de specialitate.

A fost o acțiune reușită, de prevenție, primită cu entuziasm de către doamnele educatoare, de către copii și părinții lor.

Vom continua această acțiune și în alte școli și în grădinițe.
We Serve!

Sight First

În cadrul programului Sight First, Clubul Lions Diamond continuă efectuarea screeningul oftalmologic adresat copiilor.
Astfel, însoțite de doamna doctor oftalmolog, Tea Olaru, colegele noastre de club au fost prezente la Școala Generală nr. 30 din Timișoara, acolo unde au efectuat screening oftalmologic pentru un număr de 250 de elevi din ciclul primar. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că, din numărul total al copiilor examinați, pentru aproximativ 20 dintre ei a fost recomandat control oftalmologic de specialitate.

Această acțiune de prevenție a fost deosebit de reușită și a fost primită cu entuziasm de către doamnele învățătoare, de către copii și părinți.
Vom continua această acțiune și în alte școli.

Stop Drog! Fii liber!

Al doilea workshop din cadrul proiectului „Stop Drog! Fii liber!” inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, a avut loc în data de 13 februarie. La întâlnirea organizată de clubul nostru au fost prezenți părinții elevilor de la British School Timișoara, care au participat la prezentarea realizată de speakeri cu experiență în acest domeniu sensibil, respectiv: Adela Sleam și Mariana Iridion, psiholog, ambele ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, precum și Liliana Ghibea, psihoterapeut/psiholog clinician și Claudia Candea, avocat în cadrul Baroului Timiș, specialist în drept penal.
În cadrul întălnirii au fost oferite informații prețioase, prin abordări diferite ale aceleiași probleme: gestionarea momentului în care apare consumul și traficul de droguri.
Cu această ocazie, părinții prezenți au fost informați despre existența Cercului terapeutic, Nu ești singur îi nici singurul, proiect al Clubului nostru, în cadrul căruia este oferită terapie gratuită tinerilor aflați în situații dificile. Întâlnirea a fost deosebit de utilă părinților.

Noi vom continua acest proiect – atât pentru părinții elevilor de liceu, cât și pentru părinții elevilor din cei din clasele VII/VIII.

We Serve!

Stop Drog! Fii liber!

Inițiat în perioada 2017-2018, proiectul”Stop Drog!Fii liber!” este derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, având drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.

Tematica extrem de actuală a consumului de droguri în rândul elevilor este de interes major pentru societate, fapt care a determinat clubul nostru să continue susținerea acestui proiect.

Astfel în 6 februarie, la British International School din Timișoara, a fost susținută a activitate antidrog, în fața a 80 de elevi de la clasele de liceu, cu vârsta între 15-17 ani, deosebit de curioși și dornici de informații noi.

Acțiunea a fost realizată cu tact și profesionalism de colega noastră, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, care a împărtășit  proaspeților liceeni aspecte din realitatea crudă a acestui fenomen.

Vom continua acest proiect, mai util ca oricând în vremurile actuale.

Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil, concursul Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason. Concursul, desfășurat simultan în 6 școli din Timișoara, este susținut de către Districtul Lions 124 România și are drept motto “Tinerii de azi liderii de maine”. Concursul se adresează tinerilor între 15 și 19 ani implicați în activitatea de voluntariat în folosul comunității și a fost organizat prima dată în anul 1963 în Australia, în 1974 în Anglia, iar pe continentul european începând cu anul 2008.

În urma acestui concurs, sunt evidențiati tinerii cu aptitudini deosebite de leadership, buni oratori, implicați inclusiv în activități de voluntariat.

La concursul Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21, cei 13 elevi participanți de la Liceul Teoretic Grigore Moisil s-au dovedit extrem de implicați, creativi, plin de idei îndrăznețe, empatici și înclinați spre activitatea de voluntariat.
A fost o întălnire despre copii și ideile lor minunate, care ne-a încântat pe toți cei prezenți și ne-a făcut să privim cu speranță către viitor.

Este remarcabil faptul că tinerii noștri aleg să se implice în activități de voluntariat, înțeleg necesitatea voluntariatului, au multe idei pe care așteaptă să le punăîn aplicare.
Așteptăm cu nerăbdare faza regională a concursului.

We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață, iar o manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte.
Clubul Lions Timișoara Diamond a înțeles acest lucru și continuă proiectul demarat anul trecut, prin organizarea cursurilor de prim ajutor în școlile din Timișoara.

Suntem parteri în acest proiect cu Spitalul Județean Timiș-Serviciul de Urgență, iar alături de medicii acestui serviciu, clubul nostru a fost prezent în luna ianuarie la British International School Timișoara.

Aici, extraordinarii medici ai serviciului de urgență, au susținut, în fața a 90 de copii din clasele gimnaziale, un curs de prim ajutor în limba engleză. În cadrul întâlnirii au fost oferite copiilor informații valoroase teoretice și practice.

Vom continua să organizăm acest proiect.

We serve!

Hai să dăm mână cu mână

Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, cu mare bucurie, la evenimentul
Hai să dăm mână cu mână, un proiect comun al tuturor Cluburilor Lions din Regiunea de Vest, District 124 Romania.

A fost un eveniment care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unei gradini muzicale destinată copiilor cu nevoi speciale, localizată în Parcul Copiilor din Timișoara.
A fost o seară minunată la care cei prezenți în sală au participat la un spectacol extraordinar, la un muzical de excepție, „Come into The Light”.
Spectacolul a fost susținut de către copiii de la Magnum Team pentru copiii cu nevoi speciale.
Realizarea evenimentului a fost posibilă datorită membrilor Lions din toate cluburile din Timișoara precum și prin implicarea deosebită a colegelor noastre de club, Ramona Olteanu, Președinte Regiunea Vest și Olimpia Ciobanu, Președinte de Zonă.

În cadrul evenimentului, ne-au fost alături tinerii din cele două cluburi Leo, Young Spirits și New Voices, tineri cu care ne mândrim.
Doar împreună putem realiza lucruri mari pentru comunitate.
We Serve!

Stop Drog! Fii liber!

Proiectul „Stop Drog! Fii liber!”inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, în urmă cu câțiva ani, continuă, cu inițierea unor activități noi. Rolul familiei este deosebit de important inclusiv în cazul problematicii consumului de droguri, iar Clubul Lions Diamond a decis organizarea în diferite licee din Timișoara, a unor workshopuri cu părinții, referitoare la aceste probleme, în special despre modalitatea de abordare și gestionare a situațiilorîn care, în cazul copiilor lor, intervine consumul sau traficul de droguri.

Astfel, joi, 7 decembrie, am organizat o primă întâlnire cu părinții elevilor de la Liceul Teoretic Grigore Moisil, la care au fost prezenți 4 speakeri care au detaliat aceste aspecte: Adela Sleam, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, Liliana Ghibea, psihoterapeut/psiholog clinician, Dr. Kanalas Ghizela, medic neuropsihiatrie infantilă și Avocat Adrian Stan, profesor de drept penal în cadrul Facultății de Drept din Timișoara, specialist în drept penal.
Acești profesioniști în domeniile în care activează zi de zi, au oferit părinților prezenți în sală, informații prețioase, inclusiv abordări diferite ale aceleiași probleme.
A fost o întâlnire eficientă, deosebit de utilă pentru părinți, motiv pentru care vom continua acest proiect atât pentru părinții elevilor de liceu, cât și pentru părinții elevilor din ultimele clase gimnaziale.

We Serve!

Lumea virtuală prin IRIS

În perioada 25-26 noiembrie, s-a desfășurat în cadrul Liceului Teoretic Special „IRIS” Timișoara, ediția a XI-a a Concursului Național de T.I.C. pentru elevii ambliopi și nevăzători, din ciclul gimnazial și liceal, „Lumea Virtuală prin Iris”.
Concursul face parte din categoria concursurilor școlare în domeniul dizabilității vizuale și se adresează unui număr mare de elevi care învață în cadrul școlilor speciale.  Tema din acest an a concursului a fost „Sunt adolescent, deci aleg!”, iar la această ediție au participat un număr de 18 copii de la Liceele de nevăzători din București, Târgu Frumos, Arad, Buzau și 32 de copii de la școala gazdă. Obiectivul principal al acestei competiţii este extrem de interesant, deoarece își propune stimularea creativităţii și a gândirii științifice, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea elevilor cu deficiențe de vedere și cuaptitudini deosebite de utilizare a calculatorului. Extrem de apreciat în rândul copiilor de la liceele speciale din țară, concursul are drept scop final munca în echipă pentru elaborarea unui proiect cu o temă dată în timpul concursului.

Încă de la prima ediție,Clubul Lions Diamond Timișoara a fost partener al concursului, iar anul acesta a continuat tradiția, prin sprijinirea organizării concursului, prin participarea la jurizarea echipelor și a prezentării proiectelor și precum și prin oferirea de premii atractive.

Sight First

Clubul Lions Diamond continuă efectuarea de screening oftalmologic adresat copiilor, în școlile din județul Timiș. Astfel, la Școala Generală Grigore Moisil din Timișoara, au fost realizate în câteva ore, screening-uri oftalmologice pentru 80 de elevi care învață în clasa zero. Fiind o acțiune de prevenție, acest tip de inițiativă este deosebit de importantă, întrucât are drept rezultat depistarea activă a problemelor vizuale și recomandarea de a merge la medic specialist pentru consult și diagnostic.

Putem spune că a fost o zi reușită, iar vizita noastră a fost primită cu entuziasm de cătretoate părțile implicate: copii, părinți, cadre didactice, iar evident noi, Clubul Lions Diamond Timișoara, ne bucurăm că am reușit să întindem o mână de ajutor.

Vom continua această acțiune de prevenție și în alte școli.

We Serve!!

Continuăm să învățăm tehnici de prim ajutor

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață!

Aceasta este ideea care conduce la continuarea proiectului derulat în parteneriat cu Spitalul Județean Pius Brînzeu din Timișoara – servicul de urgență. Cu toții știm că o manevră corectă, făcuta la timp, poate să facă diferența între viață și moarte. Clubul Lions Diamond a înțeles acest lucru și continuă organizarea cursurilor de prim ajutor în școli din județul nostru.
Joi, 23 noiembrie, alături de medici din cadrul Serviciului de Urgențe ai Spitalului Județean Timiș, am organizat o astfel de prezentare  au fost prezente la British School Timișoara. Aici, medicii extraordinari urgentiști, împreună cu studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș, au susținut, un curs de prim ajutor în limba engleză, pentru cei 90 de copii, cu vârste cuprinse între 13-14 ani. Copiii s-au arătat deosebit de interesați, iar în cadrul întâlnirii, pe lângă noțiunile simple de bază oferite au fost și demonstrații practice, cu exemplificarea manevrelor care trebuie făcute în astfel de situații.

Vom continua acest proiect! We serve!

Diabetul

Diabetul

Când vorbim despre diabet, nu putem să nu amintim faptul că este una dintre cele 5 cauze aflate în atenția Lions la nivel mondial.
Cu toții știm faptul că ziua de 14 noiembrie reprezintă Ziua Mondială a Diabetului, iar faptul că această boală a devenit o epidemie globală, ne determină în fiecare an să încercăm să conștientizăm persoanele din jur de consecințele acestei afecțiuni. Deoarece considerăm rolul prevenției esențial, Clubul Lions Diamond Timișoara a început un proiect mai amplu, de screening diabetologic în câteva școli din Timișoara.
Proiectul se va derulaîn parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.
Astfel, la prima acțiune, derulată vineri, 17 noiembrie, împreună cu doamna dr. Irina Goga, au fost testați testati 77 de elevi din clasele IX-XII și aproximativ 10 profesori la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.
Acțiunea de prevenție s-a dovedit a fi foarte eficientă, iar pentru un impact semnificativ, vom continua să o derulăm și în alte școli.
We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

O manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte!
Am continuat acest proiect extrem de important, acum la Liceul Teoretic Grigore Moisil și am organizat cursuri de prim ajutor în fața a peste 30 de copii, de la școala generală și de la liceu.
Cursul a fost susținut de către medicii extraordinari ai Serviciului de Urgență al Spitalului Județean Timiș.

Am avut astăzi, alături de noi și tinerii de la Leo.

Stop Drog! Fii liber!

„Stop Drog! Fii liber!”

Este proiectul inițiat de Clubul Lions Diamond Timișoara, încă din perioada 2017-2018, derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog și a avut drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.
Pentru că pericolul nu a trecut și consumul de droguri este tot mai prezent și reprezintă un fenomen în vremurile actuale, proiectul derulat în școli de către Clubul nostru continuă…
Marți, 24 octombrie, la Liceul Teoretic Grigore Moisil, în fața a 50 de elevi de liceu din clasa a IX a, elevi deosebit de curioși și dornici de informații noi, a avut loc o activitate antidrog, care a constat într-o prezentare a consecințelor consumului de droguri.
Acțiunea a fost susținută, cu mult tact și profesionalism de către colega noastră Adela Sleam, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog. Adela a împărtășit proaspeților liceeni povești și exemple din realitatea crudă a acestui fenomen, iar tinerii au ascultat cu deosebit interes toate acestea……
Vom continua acest proiect, pe care îl considerăm mai util ca oricând, în vremurile actuale.

Importanța educației

LC Lions Diamonds a considerat mereu educația o prioritate, de aceea, programul Lions Quest reprezintă unul dintre cele mai importante activități pe care clubul nostru le organizează.

LIONS QUEST este un program educațional, care se adresează copiilor și tinerilor – începând cu clasa pregătitoare și terminând cu ultimul an de liceu. Programul promovează învățarea socio-emoțională, care reprezintă o componentă esențială în dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Programul ajută de asemenea la o mai bună integrare în societate a tinerilor, la gestionarea emoțiilor, la luarea unor decizii mai bune. Clubul Lions Diamond Timișoara are o vastă experiență atât în organizarea seminariilor pentru profesori, cât și a taberelor Lions Quest pentru copii.
Astfel, în perioada 20-22 octombrie am avut bucuria de a organiza un astfel de seminar pentru profesorii Școlii Gimnaziale din Liebling.
La seminar au participat un număr de 22 de profesori, pe care i-am perceput la începutul seminarului dornici de a învăța lucuri noi și i-am regăsit la finalul seminarului, veseli și mulțumiți de cunoștiințele dobândite.
Pe toată durata cursului au fost îndrumați cu profesionalism și măiestrie, ca de fiecare dată, de prietenul nostru Lion Gabriel Ilieș, formator acreditat Lions Quest.
Considerăm că aceste seminarii sunt deosebit de utile profesorilor, în special pentru a aplica cunoștiințele dobândite în cadrul acestui program, în educația de zi cu zi a copiilor noștri. De aceea, vom continua aplicarea acestui program în școlile care au nevoie de acesta.

We Serve!

Ziua Mondială a Vederii

De Ziua Mondială a Vederii, Clubul nostru a participat la evenimentul „Cina în întuneric”!
Ca de fiecare dată, acțiunea a fost plină de emoție și ne-a umplut sufletul de bucurie.
I-am regăsit pe acești oameni minunați, ca de obicei, optimiști, amabili și plini de viață. S-au bucurat că ne-am reîntâlnit și ne-au împărtășit câte ceva din viața lor un pic „diferită”…
Pentru prima dată, la o astfel de acțiune, i-am avut alături de noi pe tinerii de la cele două Cluburi Leo, Leo New Voices și Leo Young Spirit.
Împreună am petrecut câteva ore.
Tinerii Leo, pentru a percepe mai bine, au mers legați la ochi, alături de nevăzători, au mâncat legați la ochi, iar la final ne-au împărtășit câte ceva din ceea ce au simțit în această seară.
A fost o experiență deosebită pentru tinerii de la Leo, care își doresc cu nerăbdare următoarea acțiune.

A fost o seară deosebită, o acțiune reușită la care am participat alături de celalalte cluburi Lions din oraș.

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

O manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte.
Clubul Lions Timișoara Diamond a înțeles de la început acest lucru și prin urmare, a hotărât demararea unui proiect amplu, care constă în organizarea unor cursuri de prim ajutor, în școli, la ciclul gimnazial și în licee. Cursurile vor fi susținute de către medici extraordinari de la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Timiș. Acest proiect a fost demarat la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, unde aproximativ 50 de copii au participat la o înâlnire care a durat aproximativ 2 ore, în timpul căreia copiii au primit numeroase informații teoretice dar și au și avut probe practice privind acordarea primului ajutor.
Vom continua acest important proiect!

UVT Liberty Marathon „DARE TO RUN”

UVT Liberty Marathon DARE TO RUN, aflat la a VI-a ediție își propune să devină un eveniment internațional de referință pentru acest sport, în acest an când Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.
Maratonul a pornit la drum în 2018, ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, unici și liberi. Evenimentul se adresează atât alergătorilor experimentați cât și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei competiții. Medalia de aur este semnată în fiecare an de un campion olimpic. Anul acesta, Ana Maria Brânză, campioana României la scrimă, este cea care și-a lăsat semnătura pe medalie!
La invitatia Fundației ETA2U, la maraton au participat și elevi ai Liceului Iris. Aceștia au fost susținuți de Clubul Lions Diamond Timișoara, prin membrele sale, Astrid Oltean, Ramona Olteanu, Alexandra Giulvezan si Olimpia Ciobanu dar si și tinerii Leo din cadrul cluburilor Leo Young Spirit si Timisoara New Voices. Împreună cu noi a fost și multipla campioană olimpică și mondială Simona Amânar Tabără care s-a alăturat elevilor pentru a-i susține.

A 2-a donație de jucării

Continuă seria distribuirii jucăriilor către grădinițe. Astfel, în cadrul acțiunii donare de jucării, realizată prin District 124 România, clubul nostru, împreună cu tinerii Leo, a făcut a doua vizită la grădinița din Izvin, prilej cu care a oferit jucării copiilor de acolo.

Ședința de cabinet Alba Iulia

În perioada 22-24 septembrie, Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, prin 9 dintre membrele sale, la prima ședință de Cabinet din acest an lionistic.
Întâlnirea a trecut în revistă acțiunile realizate până acum de către District 124 România și a constituit prilej de revedere cu membrii lions din întreaga țară.

În cadrul ședinței am ascultat mesajele colegilor din Cabinetul Districtual, am vizionat prezentări cu acțiunile lions reprezentative din țară, am vizionat filmul realizat de către tinerii Leo referitor la pregătirile pe care aceștia le realizează pentru organizarea în România a Leo Europa Forum 2024. Un punct aparte pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea proiectului internațional Misiunea 1.5, prin care Districtul 124 România se angajează la crearea de noi cluburi, ca parte importantă a creșterii numărului de membrii în comunitatea noastră.

După ședința de cabinet, gazdele noastre de la Alba-Iulia ne-au încântat cu un tur ghidat al Cetății Alba Carolina, o experiență deosebit de interesantă pentru noi.

Seara, împreună cu prietenii lions din țară, am fost alături de membrii Clubului Lions Alba Iulia, la Balul caritabil prilejuit de aniversarea a 20 de ani de lionism în oraşul Marii Uniri.
A fost un weekend minunat petrecut împreună la Alba Iulia!

Donație de jucării

În luna septembrie, cu ajutorul Lions District 124 România, am donat jucării grădiniței din Liebling.  Ca întotdeauna, tinerii Leo au fost alături de noi în aceasta acțiune de suflet și ne-au ajutat la împachetatul, pregătitul și distribuirea jucăriilor.

Afișe pentru Pace

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în data de 20.09.2023, expoziția retrospectivă „Afișe pentru Pace”, în cadrul căreia au fost premiați concurenții participanți la concursul de desen din anul anterior și a fost lansată tema concursului pentru acest an, „Dare to Dream”! În cadrul evenimentului, am avut ocazia să revedem desenele extrem de reușite, realizate cu multă pasiune și implicare de către tinerii participanți și am povestit despre acțiunile pe care organizația noastră le realizează pentru comunitate.

Tabăra Lions Quest

Să învățăm prin joacă

Taberele LIONS Quest reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a învăța prin „joacă”!
Copiii învață despre autoevaluare, abilitatea de a-și identifica și gestiona emoțiile, învață despre empatie, despre construirea de relații, dar și despre luarea unor decizii responsabile…. într-un cuvânt, învață despre voluntariat!

Clubul nostru, Lions Diamond Timișoara, a organizat, de-a lungul timpului, nenumărate seminarii Lions Quest pentru profesori. Acest proiect privind organizarea taberelor Lions Quest dedicate copiii din ciclul primar și gimnazial a fost inițiat în urmă cu un an, iar succesul de care s-a bucurat ne-a determinat să continuăm să oferim copiilor șansa de a participa, la ei acasă, la acest tip de tabără.

Zilele trecute, la Școala Generală din Izvin, tocmai am încheiat o astfel de tabară, organizată de Clubul nostru, în perioada 4-6 septembrie. Au participat aproximativ 100 de copii, din clasele O-V, care, timp de 3 zile, au dobândit prin joacă diverse abilități. Pentru copii care au intrat anul acesta în clasa pregătitoare, a fost o primă întâlnire deosebit de plăcută cu doamna învățătoare.

Pe parcursul celor 3 zile de tabără, au fost îndrumați cu entuziasm de către profesorii  lor, deja familiarizați cu acest tip de activitate din edițiile anterioare ale programului Lions Quest.

Au fost coordonați cu mult talent și căldură de către trainerul acreditat Lions Quest, Gabriel Ilieș, iar pentru clubul nostru a fost o mare bucurie organizarea reușită a unui astfel de eveniment, pe care intenționăm să-l continuăm pe parcursul acestui an. Urmează un nou seminar pentru profesori, apoi ne pregătim pentru o nouă tabără!

We Serve!

Come into the Light

Lions Diamond Club Timisoara, alături de Lions Bastion, Lions Timișoara, Lions 4 Family și LEO au susținut actorii care joacă în muzicalul Come into the Light,  toți elevi de excepție din Timișoara. Spectacolul a avut loc în 24 august, la Muzeul Satului Bănățean și a constat  într-un mixt de poveste, muzică și dans, prin care, cu ajutorul lui  Sam și al Mariei, personaje din prezent, a fost realizată o incursiune în istoria Timișoarei, din trecut și din prezent. Intrarea este liberă.

Back To Top