Loading....

Proiecte pentru anul în curs

A 2-a donație de jucării

Continuă seria distribuirii jucăriilor către grădinițe. Astfel, în cadrul acțiunii donare de jucării, realizată prin District 124 România, clubul nostru, împreună cu tinerii Leo, a făcut a doua vizită la grădinița din Izvin, prilej cu care a oferit jucării copiilor de acolo.

Ședința de cabinet Alba Iulia

În perioada 22-24 septembrie, Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, prin 9 dintre membrele sale, la prima ședință de Cabinet din acest an lionistic.
Întâlnirea a trecut în revistă acțiunile realizate până acum de către District 124 România și a constituit prilej de revedere cu membrii lions din întreaga țară.

În cadrul ședinței am ascultat mesajele colegilor din Cabinetul Districtual, am vizionat prezentări cu acțiunile lions reprezentative din țară, am vizionat filmul realizat de către tinerii Leo referitor la pregătirile pe care aceștia le realizează pentru organizarea în România a Leo Europa Forum 2024. Un punct aparte pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea proiectului internațional Misiunea 1.5, prin care Districtul 124 România se angajează la crearea de noi cluburi, ca parte importantă a creșterii numărului de membrii în comunitatea noastră.

După ședința de cabinet, gazdele noastre de la Alba-Iulia ne-au încântat cu un tur ghidat al Cetății Alba Carolina, o experiență deosebit de interesantă pentru noi.

Seara, împreună cu prietenii lions din țară, am fost alături de membrii Clubului Lions Alba Iulia, la Balul caritabil prilejuit de aniversarea a 20 de ani de lionism în oraşul Marii Uniri.
A fost un weekend minunat petrecut împreună la Alba Iulia!

Donație de jucării

În luna septembrie, cu ajutorul Lions District 124 România, am donat jucării grădiniței din Liebling.  Ca întotdeauna, tinerii Leo au fost alături de noi în aceasta acțiune de suflet și ne-au ajutat la împachetatul, pregătitul și distribuirea jucăriilor.

Afișe pentru Pace

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în data de 20.09.2023, expoziția retrospectivă „Afișe pentru Pace”, în cadrul căreia au fost premiați concurenții participanți la concursul de desen din anul anterior și a fost lansată tema concursului pentru acest an, „Dare to Dream”! În cadrul evenimentului, am avut ocazia să revedem desenele extrem de reușite, realizate cu multă pasiune și implicare de către tinerii participanți și am povestit despre acțiunile pe care organizația noastră le realizează pentru comunitate.

Tabăra Lions Quest

Să învățăm prin joacă

Taberele LIONS Quest reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a învăța prin „joacă”!
Copiii învață despre autoevaluare, abilitatea de a-și identifica și gestiona emoțiile, învață despre empatie, despre construirea de relații, dar și despre luarea unor decizii responsabile…. într-un cuvânt, învață despre voluntariat!

Clubul nostru, Lions Diamond Timișoara, a organizat, de-a lungul timpului, nenumărate seminarii Lions Quest pentru profesori. Acest proiect privind organizarea taberelor Lions Quest dedicate copiii din ciclul primar și gimnazial a fost inițiat în urmă cu un an, iar succesul de care s-a bucurat ne-a determinat să continuăm să oferim copiilor șansa de a participa, la ei acasă, la acest tip de tabără.

Zilele trecute, la Școala Generală din Izvin, tocmai am încheiat o astfel de tabară, organizată de Clubul nostru, în perioada 4-6 septembrie. Au participat aproximativ 100 de copii, din clasele O-V, care, timp de 3 zile, au dobândit prin joacă diverse abilități. Pentru copii care au intrat anul acesta în clasa pregătitoare, a fost o primă întâlnire deosebit de plăcută cu doamna învățătoare.

Pe parcursul celor 3 zile de tabără, au fost îndrumați cu entuziasm de către profesorii  lor, deja familiarizați cu acest tip de activitate din edițiile anterioare ale programului Lions Quest.

Au fost coordonați cu mult talent și căldură de către trainerul acreditat Lions Quest, Gabriel Ilieș, iar pentru clubul nostru a fost o mare bucurie organizarea reușită a unui astfel de eveniment, pe care intenționăm să-l continuăm pe parcursul acestui an. Urmează un nou seminar pentru profesori, apoi ne pregătim pentru o nouă tabără!

We Serve!

Come into the Light

Lions Diamond Club Timisoara, alături de Lions Bastion, Lions Timișoara, Lions 4 Family și LEO au susținut actorii care joacă în muzicalul Come into the Light,  toți elevi de excepție din Timișoara. Spectacolul a avut loc în 24 august, la Muzeul Satului Bănățean și a constat  într-un mixt de poveste, muzică și dans, prin care, cu ajutorul lui  Sam și al Mariei, personaje din prezent, a fost realizată o incursiune în istoria Timișoarei, din trecut și din prezent. Intrarea este liberă.

Back To Top