Loading....

Galerie de imagini

2023-2024

2022-2023

2021-2022

2020-2021

Informațiile vor fi disponibile în cel mai scurt timp. Vă mulțumim!

2019-2020

Informațiile vor fi disponibile în cel mai scurt timp. Vă mulțumim!

2018-2019

2017-2018

2016-2017

2015-2016

2014-2015

2013-2014

2012-2013

2011-2012

2010-2011

2009-2010

Proiectele clubului de-a lungul anilor

Președinte Loredana Bugarski

Sight First

Prin programul Sight First, Clubul Lions Diamond continuă screeningul oftalmologic adresat copiilor.

 

Sight First

În cadrul programului Sight First, Clubul Lions Diamond continuă efectuarea screeningul oftalmologic adresat copiilor.

 

Stop Drog! Fii liber!

Al doilea workshop din cadrul proiectului „Stop Drog! Fii liber!”, inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, a avut loc în data de 13 februarie.

 

Stop Drog! Fii liber!

Inițiat în perioada 2017-2018, proiectul „Stop Drog!Fii liber!” este derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, având drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.

 

Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil, concursul Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason.

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață! 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață, iar o manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte.

 

Hai să dăm mână cu mână

Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, cu mare bucurie, la evenimentul „Hai să dăm mână cu mână”, un proiect comun al tuturor Cluburilor Lions din Regiunea de Vest, District 124 România.

A fost un eveniment care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unei grădini muzicale destinată copiilor cu nevoi speciale, localizată în Parcul Copiilor din Timișoara.

 

Stop Drog! Fii liber!

Proiectul „Stop Drog! Fii liber!” inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, în urmă cu câțiva ani, continuă, cu inițierea unor activități noi.

 

Lumea virtuală prin IRIS

Clubul Lions Diamond Timișoara a fost încă de la început partener al concursului Lumea virtuală prin IRIS, iar anul acesta a continuat tradiția, prin sprijinirea organizării concursului, prin participarea la jurizarea echipelor și a prezentării proiectelor și precum și prin oferirea de premii atractive.


Sight First

Clubul Lions Diamond continuă efectuarea de screening oftalmologic adresat copiilor, în școlile din județul Timiș.

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață! 

Aceasta este ideea care conduce la continuarea proiectului derulat în parteneriat cu Spitalul Județean Pius Brînzeu din Timișoara – servicul de urgență.

 

Diabetul

Când vorbim despre diabet, nu putem să nu amintim faptul că este una dintre cele 5 cauze aflate în atenția Lions la nivel mondial. Clubul Lions Diamond Timișoara a început un proiect mai amplu, de screening diabetologic în câteva școli din Timișoara.

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

Am continuat proiectul ajutorul acordat la timp poate salva o viață.

 

„Stop Drog! Fii liber!”

Este proiectul inițiat de Clubul Lions Diamond Timișoara, încă din perioada 2017-2018, derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog și a avut drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.

 

Importanța Educației

LC Lions Diamond a considerat mereu educația o prioritate, de aceea, programul Lions Quest reprezintă unul dintre cele mai importante activități pe care clubul nostru le organizează.

 

Ziua Mondială a Vederii

De Ziua Mondială a Vederii, Clubul nostru a participat la evenimentul „Cina în întuneric”!
Ca de fiecare dată, acțiunea a fost plină de emoție și ne-a umplut sufletul de bucurie.

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață, iar o manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte. Acesta un proiect de cursuri de prim ajutor, organizat de către Lions Diamond, demarat la Colegiul Bănățean din Timișoara.

 

UVT Liberty Marathon „Dare to run”

Clubul nostru a participat la UVT Liberty Marathon DARE TO RUN, aflat la a VI-a ediție.

 

A 2-a donație de jucării

Continuă seria distribuirii jucăriilor către grădinițe.

 

Ședința de cabinet

În perioada 22-24 septembrie, Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, prin 9 dintre membrele sale, la prima ședință de Cabinet din acest an lionistic.
Întâlnirea a trecut în revistă acțiunile realizate până acum de către District 124 România și a constituit prilej de revedere cu membrii lions din întreaga țară.

 

Donație de jucării

În luna septembrie, cu ajutorul Lions District 124 România, am donat jucării grădiniței din Liebling.

 

Expoziția retrospectivă „Afișe pentru Pace”

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în data de 20.09.2023, expoziția retrospectivă „Afișe pentru Pace”, în cadrul căreia au fost premiați concurenții participanți la concursul din anul anterior și a fost lansată tema concursului pentru acest an, „Dare to Dream”!

 

Tabăra Lions Quest – Izvin

În perioada 4-6 septembrie, la Școala Generală din Izvin, a fost organizată tabăra Lions Quest, acțiune deja tradițională a clubului nostru. Au participat aproximativ 100 de copii, din clasele 0-V, care, timp de 3 zile, au dobândit prin joacă diverse abilități, au învățat despre auto-evaluare, abilitatea de a-și identifica și gestiona emoțiile, au învățat despre empatie, despre construirea de relații, dar și despre luarea unor decizii responsabile… într-un cuvânt, au învățat despre voluntariat!

 

Come into the Light

Lions Diamond Club Timisoara, alături de Lions Bastion, Lions Timișoara, Lions 4 Family și LEO au susținut actorii care joacă în muzicalul „Come into the Light”,  toți elevi de excepție din Timișoara.

Președinte Ramona Olteanu

În ideea continuității programului LIONS Quest, anul acesta lionistic au fost organizate mai multe tabere de zi și seminarii LIONS Quest la școlile generale din Izvin, Birda, Gătaia, Giroc, la care au participat un număr impresionant de profesori și elevi.

Împreună cu celelalte cluburi LIONS din oraș, în parteneriat cu Elba Timișoara, am iluminat în roşu clădirea Operei din Timișoara, în scopul susținerii unei societăţi incluzive- cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la fondarea mișcării Special Olympics.

Am marcat zile importante împreună cu tinerii de la cele două cluburi Leo, Young Spirit și New Voices: Ziua Prieteniei, Ziua Tineretului și Ziua Asistenței Umanitare  (petrecută alături de copiii ucrainieni) și am donat alimente la Centrul de Refugiați.

De asemenea, am donat jucării, jocuri educative, puzzle-uri, cărți, dulciuri copiilor de la grădinița și școala din Izvin.

Împreună cu toate cluburile LIONS din oraș am marcat Ziua Mondială a Inimii și am oferit medalii și  tricouri elevilor participanți la Crosul Inimă de Leu.

Ziua Bastonului Alb reprezintă o acțiune de suflet a cluburilor LIONS, care are drept scop sensibilizarea celor din jur cu privire la existența persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere- iar anul acesta a fost marcată prin două acțiuni: o plimbare alături de elevii nevăzători de la Liceul Iris și cina în intuneric, organizată pentru Asociația  Nevăzătorilor.

Am păstrat tradiția și am participat la cea de-a 10 ediţie a concursului național organizat de Liceul Iris, TIC -Lumea virtuală prin Iris.

Ca în fiecare an, de Ziua Mondială a luptei împotriva Diabetului, am oferit un tort fără zahăr micuţilor de la Spitalul de Copii din Timișoara, iar seara am participat alături de celelalte cluburi LIONS din Timișoara la iluminarea în albastru a clădirii Universității de Medicină și Farmacie.

În cinstea zilei de 1 Decembrie, am parcurs un traseu emblematic împreună cu Asociația Reconstituirii Istorice Timișoara și cluburile LIONS din oraș.

Pentru copiii de la casa de tip familial Andrei am amenajat un foişor şi am donat o masă de ping-pong cu toate dotarile necesare.

Activități intense am avut și de Moș Crăciun, când am vizitat Centrul pentru persoane adulte din Tomeşti și Casa de tip familial Sfântul Mihail Săcălaz, unde cei prezenți ne-au așteptat cu drag.

Tot în perioada Sărbătorilor de iarnă am montat un defribrilator în Gara de Nord din Timişoara și am organizat şi cursuri de prim ajutor pentru angajaţii CFR.

Ca o continuare a campaniilor de informare pe care le-am organizat în școli cu privire la consecințele consumului de droguri, un eveniment extrem de important l-a reprezentat organizarea conferinței “Stop drog! Fii liber”, în cadrul căreia au fost prezentate efectele consumului de droguri, inclusiv din perspectiva unui tânăr care şi-a povestit propria experienţă.

Am continuat actiunea Sight First, în cadrul căreia sute de copii din județul nostru, de la Liceul Grigore Moisil, de la şcolile din Birda, Izvin, etc., au beneficiat de screening oftalmologic.

Împreună cu toate cluburile din Timișoara, am organizat Balul de Dragobete, eveniment care a fost dedicat dotării unor ateliere din cadrul Liceului Tehnologic Gheorghe Atanasiu.

Femeia Diamant a fost un eveniment dedicat în întregime femeii, iar donațiile primite au fost folosite pentru  amenajarea si extinderea adăpostului pentru femei, victime ale violentei domestice, aflate în evidența DGASPC Timiș.

Președinte MJF Monica Mișca

A fost continuat proiectul Sight First și au fost realizate screening-uri oftalmologice în cadrul mai multor școli și grădinițe din Timișoara și din județul Timiș. LIONS Club Diamond a sprijinit oferirea hranei timp de două săptămâni copiiilor de la „Fundația Cristian Șerban” din Buziaș, un loc de tratare a diabetului și hemofiliei pentru copii și tineri. În cadrul vizitei realizate, am participat împreună cu copiii la diverse activități recreative. De asemenea, pentru acest centru, în ideea de a marca Ziua Mondială a Diabetului, împreună cu celelalte cluburi LIONS din zona Timișoara, am donat atât cărți pentru înființarea unei mici biblioteci, utile pentru petrecerea timpului liber, precum și alimente necesare pregătirii hranei timp de 1 săptămână.

Printre acțiunile derulate în acest an, enumerăm organizarea seminarului LIONS Quest în localitatea Izvin, susținerea concursului TIC, organizat de Liceul Teoretic Special Iris Timișoara, concurs desfășurat de această dată doar online, participarea la concursul național Afișe pentru pace, organizarea unui spectacol de teatru de păpuși cu ocazia Crăciunului pentru copiii de la Grădinița cu program săptămânal nr. 1 din Timișoara, proiectul „Adoptă un copil”, în colaborare cu DGASPC Timiș, prin oferirea unor cadouri copiilor din centre instituționalizate, vizitele și oferirea de cadouri pentru copiii Centrului de Zi Sfântul Nicolae din Timișoara, inaugurarea primei biblioteci școlare franceze din Timișoara, bibliotecă donată prin Programul Bibliotheques et Mediatheques Francaises, inițiat de MD-103 Franța, toate acestea fiind acțiuni realizate în acest an lionistic.

Proiectul din acest an al Balului Florilor de Mai a constat în achiziționarea unui aparat Cryomed și a unui dispozitiv complex de stocare a celulelor stem, echipamente necesare secției de oncologie pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara”, proiect derulat în parteneriat cu Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afectiuni Hemato-Oncologice „Patricia Popa”.

Președinte Olimpia Ciobanu

Proiectul nostru „Adoptă un copil” a fost început în timpul pandemiei, când contactul direct era mai puțin posibil. În colaborare cu Direcția Județeană pentru Protecția Copilului, clubul a cumpărat haine, pantofi, jucării, dulciuri și au făcut pachete care au fost livrate către aceștia.

Președinte Olimpia Ciobanu

Deși a fost perioada de pandemie, acțiunile clubului au continuat. Astfel, în acest an, ne-am propus înființarea unui Centru de Zi pentru persoanele dependente de droguri.

Ediția a 9-a a avut drept probă de concurs saxofonul.

Președinte Ana Maria Dumitrașcu

În cadrul vizitei organizate la Centrul de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara Clubul LIONS Diamond a donat alimente și haine, printr-o acțiune de suflet, ce ne poartă alături de oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara, să-și lase în urmă familiile și să pornească departe de casă. Proiectul „Cina în intuneric”, proiect sensibil derulat de multe cluburi LIONS din țară, a continuat și în acest an, în ideea de a fi aproape de persoanele cu deficiențe de vedere și nevăzătoare.

Continuă susținerea premiilor oferite în cadrul Concursului Naţional de TIC pentru elevi deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor aflați în Centrul de plasament din Lugoj, clubul nostru a oferit laptopuri care să-i ajute la realizarea activităților zilnice.

Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului a fost susținută participarea copiilor cu dizabilități din centrele de ocrotire aparținătoare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, la manifestarea sportivă “Ştiu că pot!”, prin oferirea de premii tinerilor câștigători.

Vizita la Adăpostul pentru victimele violenţei domestice din Timişoara al Federaţiei Caritas a fost realizată pentru a oferi produse de igienă persoanelor care locuiesc provizoriu în acest centru.

Balul Florilor de Mai din acest an a avut drept scop colectarea de  fonduri pentru aparate medicale: un Electrocauter necesar Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș și două Holtere de monitorizare pentru Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Ediția a 8-a a concursului național muzical Thomas Kutti are drept probă de concurs chitara.

Președinte MJF Norica Giru

Debutează proiectul Sight first, derulat cu succes la nivel internațional de către LIONS International, având drept scop realizarea unor screening-uri oftalmologice realizate copiilor, pentru identificarea posibilelor tulburări de vedere.

LIONS Diamond și Cluburile LIONS din Timișoara au răspuns invitației Asociației Nevăzătorilor din Timiș de a promova împreună folosirea Bastonului Alb de către persoanele nevăzătoare.

Continuă atelierul de lectură din cadrul proiectului „Diamante de cultură”, proiect derulat atât în Timișoara, cât și la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități de la Recaș.

Proiectul „Stop drog! Fii liber!”, derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog a avut drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri. Proiectul a fost prezentat la Liceul Teoretic Grigore Moisil și Colegiul Național Bănățean, iar ca urmare a training-ului anti-drog, tinerii au devenit ulterior ambasadori a acestui proiect în școala lor.

Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului a fost susținută participarea copiilor cu dizabilități din centrele de ocrotire aparținătoare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, la manifestarea sportivă “Ştiu că pot!”, prin oferirea de tricouri tuturor participanților.

Și în acest an, Clubul nostru a susținut organizarea și premierea Concursului Naţional de TIC pentru elevi deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS. Tot pentru elevii Liceului Teoretic Iris, clubul a dotat Cabinetul de Informatică cu laptopuri, un videoproiector și o tabletă Smart.

Pentru a oferi bucurie și magie copiilor, „Noua poveste a Scufiței Roșii” a fost prezentată la „Centrul de zi pentru copii rromi” din Periam, în cadrul proiectului „Povești fermecate”, derulat în parteneriat cu Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin Timișoara.

În cadrul proiectului Balul Florilor de Mai, a fost achiziționat un echipament EEG, necesar secției de neuropsihiatrie infantilă a Spitalului de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, ocazie prin care orașul nostru a devenit al 7-lea oraș din rețeaua națională și internațională de telemedicină în epilepsie.

Ediția a 7-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă de concurs flautul.

Președinte Adina Jurca

Pentru a atrage atenția populației asupra importanței prevenirii bolilor cardiace și pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, a fost organizat primul concurs de cros, Freedom Charity Run.

Sunt continuate acțiunile organizate în cadrul Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului: vizita la copiii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Louis Țurcanu, secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, ocazie cu care le-a fost oferit un tort fără zahăr și iluminarea în albastru a clădirii Operei din Timișoara.

Organizarea seminarul dedicat LIONS Quest din an și-a atins obiectivele și s-a bucurat de un real succes, a fost antrenant, cu activități interesante și foarte utile.

Este continuat proiectul „Diamante de cultură”, prin care membrele clubului, din dorința de a stimula gustul pentru lectură copiilor, citesc și oferă apoi cărți elevilor din diverse școli din oraș.

Ca o continuitate a proiectelor derulate în anii anteriori, clubul nostru a susținut organizarea și premierea Concursului Naţional de TIC pentru elevii deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS.

Proiectul din acest an al Balului Florilor de Mai a constat în achiziționarea unui aparat de oximetrie, necesar monitorizării saturației de oxigen pentru secția de neonatologie a Spitalului de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

Ediția a 6-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă de concurs trompeta.

Președinte Mihaela Galanton

Este anul în care clubul LIONS Diamond devine naș pentru clubul LIONS Dynamis Timișoara.

Sunt continuate acțiunile organizate în cadrul Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului: vizita la copiii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Louis Țurcanu, secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, ocazie cu care le-a fost oferit un tort fără zahăr și iluminarea în albastru a clădirii Operei din Timișoara. În această zi, împreună cu toate cluburile LIONS din oraș, am fost alături de copiii de la Liceul Teoretic Special Iris, în excursia lor de cercetasi, explorând centrul Timișoarei.

Din dorința de a fi aproape de persoanele vârstnice, a fost organizată vizita la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Timișoara, ocazie cu care am socializat, am adus coafeze care au tuns si aranjat părul doamnelor, am organizat un spectacol de romanțe împreună cu voluntarii de la Asociația pentru Cultură și Tango.

A fost susținută în continare premierea Concursului Naţional de TIC pentru elevii deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”.

În cadrul săptămânii demnității copilului au fost organizate vizite și au fost donate jucării, haine și încălțăminte copiilor de la Centrul de Zi „Podul lung”, am oferit cărți, acuarele, creioane, am interacționat, am pictat și am confecționat măști împreună cu copiii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii din Timișoara, am pus la dispoziția copiilor de la Casa de Copii Hansel și Gretel din Buziaș, spațiul de joacă Kidsland Mall pentru o după amiază.

A fost continuată susținerea concursului TIC, iar în cadrul proiectelor pentru tineret am citit și am oferit lunar cărți și ceai copiilor din centrele de plasament. A fost continuat proiectul Diamante de cultură și Diamante teatrale, prin care am mers la teatru și la cinema împreună cu tinerii din aceste centre și am împărțit cadouri.

A fost demarat proiectul Dinți frumoși și sănătoși pentru fiecare, prin care am oferit copiilor periuțe și pastă de dinți, în ideea de a promova igiena corectă a dinților.

Cu ocazia Zilei Naționale a României a fost înființată și dotată cu mobilier Biblioteca-club a Centrului pentru Sprijinirea Integrării Familiale și Profesionale a Tinerilor  din Timișoara.

Tot în această perioadă a fost organizat LIONS Quest Europa Meeting, eveniment cu participare internațională, în cadrul căruia au fost organizate dezbateri, ateliere de lucru și conferințe.

LIONS salvează vieți” este proiectul principal al acestui an, derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișora și a constat în achiziționarea unui ecograf mobil, de ultimă generație, pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Timișoara.

Ediția a 5-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă de concurs vioara.

Președinte Ana Lucia Șerbănescu

Este anul în care demarează proiectele „Diamante de cultură” și „Diamante teatrale”, proiecte născute din dorința de a determina tinerii din Centrele de Plasament din Timișoara – principalii beneficiari ai proiectului – să descopere gustul pentru lectură.

A fost păstrată tradiția proiectelor anterioare și au fost donate și anul acesta alimente pentru a susține masa copiilor care au mers la prânz la cantina socială din comuna Margina.

Ca în fiecare an, am susținut desfășurarea Concursului Naţional de TIC pentru elevi deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”, competiție care a avut drept obiectiv general stimularea creativităţii și gândirii științifice, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea elevilor deficienți de vedere cu aptitudini deosebite în domeniul tehnico-aplicativ şi ştiinţific.

Împlinirea a 5 ani de activitate desfășurată în folosul comunității a fost marcată prin organizarea unei expoziției de pictură.

Ediția din acest an a Balului Florilor de Mai a fost dedicată colectării de fonduri pentru organizarea Concursului Național Muzical.

Ediția a 4-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă pentru concurs clarinetul.

Președinte MJF Gabriela Ștefan

Este anul în care debutează proiectul Cantina Socială de la Margina, proiect derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Margina. Rolul proiectului este de a contribui la scăderea abandonului școlar, prin asigurarea alimentelor de bază pentru copiii ce provin din familii cu o situație materială precară.

În cadrul Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului au fost organizate câteva acțiuni de impact: în timpul zilei au fost vizitați copiii de la Spitalul  Clinic de Urgență pentru copii Louis Țurcanu, secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, ocazie cu care le-a fost oferit un tort fără zahăr. În continuare, împreună cu medici specialiști a fost organizată în centru orașului testarea glicemiei, iar seara a fost iluminată în albastru clădirea Operei.

Cu ocazia Zilei Bastonului alb, împreună cu toate cluburile LIONS din oraș, a fost oferită o masă la McDonalds, copiilor de la Liceul Teoretic Special Iris Timișoara.

A continuat susținerea materială a premiilor participanților la Concursul Naţional de TIC pentru elevi deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”.

Donarea către școala din Giroc a mai multor seturi de badminton, în ideea promovării activităților sportive, participarea la acțiunea de ecologizare în pădurea Giroc, pentru a atrage atenția asupra importanței păstrării unui mediu curat, acțiunea de donare de sânge, necesară persoanelor care au nevoie de transfuzii, pentru marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, vizita de Moș Nicolae, împreună cu Leo Young Spirit la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Timişoara, pentru donarea de jucării  în cadrul acțiunii Moș Nicolae pentru fiecare, vizitarea și donarea de materiale de primă necesitate persoanelor aflate la  Centrul rezidenţial Casa „Mama Copil” din Timişoara în data 8 martie, precum și participarea, în luna mai, la acțiunea de împădurire, împreună cu toate cluburile LIONS din oraș sunt acțiunile care au stat la baza acestui an lionistic.

În acest an a fost organizată Serata caritabilă LIONS , care a avut drept scop obținerea fondurilor pentru dotarea Cabinetului de Ergoterapie și a Atelierului de Tradiții pentru copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu.

Ediția a 3-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă pentru concurs cornul, iar deschiderea concursului muzical a debutat cu expoziția de pictură cu exponate realizate de trei colege din cadrul clubului: Norica Giru, Veronique Michaille Bicu și Rodica Lupu.

Președinte MJF Ionelia Stancu

În vara anului 2012, clubul nostru a susținut participarea a 10 eleve de la Liceul Teoretic Special Iris la tabăra de olărit de la Râul Alb.

În luna septembrie, la Timișoara, clubul nostru a organizat primul Seminar LIONS Quest în Romania, iar în luna aprilie a fost organizat al 2-lea seminar. Ambele acțiuni au avut un real succes, participând profesori din patru orașe: Timișoara, Oradea, Sibiu și București.

Au fost continuate proiectele naționale derulate în anii anteriori, accentuându-se cele care au beneficiari persoanele nevăzătoare, tineri sau persoane din Asociația Nevăzătorilor Timiș-Caraș Severin.

În luna octombrie sunt inițiate două acțiuni importante cu puternice semnificații la nivel național și internațional: acțiunea „Ziua Bastonului Alb”, dedicată persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere și „Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului”, cu rol de conștientizare a problemelor generate de diabet. Pentru a crește gradul de conștientizare a efectelor diabetului, a fost iluminată în albastru clădirea Operei din Timișoara. „O șansă pentru cei care nu știu să ceară” este proiectul marcant al anului, implementat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, locație în care a fost echipată o cameră de stimulare polisenzorială, beneficiari fiind elevii cu cerințe educaționale speciale.

Și în acest an a fost susținută premierea Concursului Naţional de TIC pentru elevi deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”.

De Crăciun, clubul nostru a oferit îmbrăcăminte și dulciuri copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timișoara.

La inițiativa clurilor LIONS și Rotary din Timișoara a fost începută construcția Pavilionului pentru concerte din Parcul Botanic.

Prin proiectul „Fiecare copil are dreptul la grădiniță”, clubul a achitat taxa anuală de grădiniţă timp de un an pentru un număr de 22 de copii.

Ediția a 2-a a concursului național muzical Thomas Kutti a avut drept probă pentru concurs pianul.

Președinte de club PMJF Daniela Holzheimer

Este anul în care au fost preluate și puse în practică importante proiecte internaționale, LIONS Quest fiind unul dintre acestea. LIONS Quest este un program complex ce vizează o dezvoltare multilaterală a tinerilor, oferit de LIONS Club International Foundation miilor de școli din toată lumea. Programele LIONS Quest sunt concepute astfel încât să se bazeze pe o abordare educațională cunoscută sub denumirea Învățare Socială și Emoțională – Social and Emotional Learning (SEL). Învățare Socială și Emoțională este un proces prin intermediul căruia copiii și adulții își însușesc și aplică cunoștințe, atitudini și deprinderi necesare înțelegerii și managementului emoțiilor, își stabilesc obiective, își dezvoltă empatia față de alții, formează relații constructive și iau decizii responsabile.

Tot anul acesta au fost înființate două cluburi: LIONS Ana Lugojana, președinte fondator Ionelia Stancu și LIONS Onix Reșița, președinte fondator Norica Giru.

În acest an, Clubul nostru a susținut organizarea și premierea Concursului Naţional de TIC pentru elevii deficienți de vedere „Lumea virtuală prin IRIS”, competiție care oferă elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului, de a-și dezvolta creativitatea, de a cerceta o temă dată și de a se adapta la lucrul în echipă în elaborarea unui proiect care are o temă dată.

Balul Florilor de Mai a reușit adunarea fondurilor pentru susținerea hranei pe parcursul unui an pentru  25 de copii de la Grădinița cu Program săptămânal nr. 1 Timișoara.

A debutat prima ediție a concursului național muzical Thomas Kutti, având drept probă pentru concurs violoncelul.

Președinte de club MJF Narcisa Mederle

În acest an a avut loc tabăra de olărit de la Nucșoara, care a fost organizată pentru copiii cu deficiențe de vedere. Spectacolul inedit „De Dragobete. Speranță și iubire”, s-a derulat pe scena Filarmonicii din Timișoara, iar rolurile au fost interpretate de doamnele din clubul LIONS Diamond.

Pentru a încuraja spiritul de voluntariat în rândul tinerilor, în acest an a fost înființat Leo Youg Spirit, președinte fondator Iulia Gorovei.

Balul Florilor de Mai din acest an a avut ca proiect colectarea de fonduri pentru copiii ambliopi și nevăzători de la Liceul Teoretic Special Iris, în scopul organizării concursului național TIC, „Lumea virtuală prin Iris”. Acest proiect a avut rolul de a oferi copiilor cu deficiențe de vedere posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de utilizare a calculatorului, de a crea idei de proiecte cu ajutorul tehnologiei, de a-și stimula gândirea și creativitatea.

Președinte fondator MJF Gabriela Ciucă.

A luat naștere Balul Florilor de Mai, principalul eveniment caritabil al clubului. Evenimentul este organizat anual și se adresează sprijinirii nevoilor comunității. Astfel, prima acțiunea semnificativă a acestui an a fost acțiunea în parteneriat cu LIONS Tymes 1966 și Mitropolia Banatului și a constat în achiziționarea a 40 de laptopuri care au fost donate copiilor infectați cu HIV.
Tot în acest an a avut loc prima vizită la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, care funcționează, coordonat de UNHCR.

Concursul muzical Thomas Kutti

Back To Top