Loading....

Despre noi

LIONS provine din cuvintele Liberty, Intelligence, Our Nations Safety (Libertatea și inteligența reprezintă siguranța națiunilor noastre), având drept motto We serve!,  îndemn care se regăsește în toate acțiunile pe care cluburile LIONS le organizează.

Sigla organizației este formată din doi lei, unul care priveşte cu mândrie spre trecut, iar celălalt cu încredere spre  viitor.

Asociația Internațională a Cluburilor LIONS datează din 1917 și reprezintă inițiativa omului de afaceri Melvin Jones, un important  lider al vremurilor sale, crezul său principal fiind acela prin care: „Nu poți ajunge foarte departe, numai când vei începe să faci ceva pentru altcineva”.

De-a lungul timpului, LIONS s-a dezvoltat constant, fiind în acest moment cea mai mare organizație de voluntari din întreaga lume, care cuprinde cluburile service și care are drept scop crearea și menținerea un spirit de comunicare între oameni, implicarea în viața comunității, cooperarea și derularea de acțiuni la nivel internațional.

Personalitate importantă a vremurilor sale, Helen Keller este prima persoană lipsită total de văz și auz, care a învățat să citească în limbajul Braille, iar în anul 1904 a absolvit o institutuție  de învățământ superior.

La Convenția Internațională LIONS din 1925, a propus implicarea organizației în ajutorarea persoanelor nevăzătoare, iar membrilor LIONS le-a transmis propunerea să devină Cavaleri ai orbilor în cruciada împotriva întunericului.

Anul 1945 reprezintă anul implicării LIONS în ONU. Datorită rolului activ la nivel mondial, LIONS Clubs International primește statutul de consultant în Consiliul Economic și Social al ONU, iar 9 ani mai târziu, în 1954, devine membru fondator cu statut de țară al ONU, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului ONU.

Pentru recunoașterea implicării LIONS Clubs International în activități umanitare la nivel mondial, anual, la birourile ONU din Viena și New York, se serbează  Ziua LIONS.

Fundația Internațională, LIONS  Clubs International Foundation (LCIF) a fost înființată în anul 1969, având drept scop susținerea proiectelor de impact identificate de către cluburile LIONS din întreaga lume.

 

Mai multe informații despre LIONS International găsiți aici.

Pentru recunoașterea implicării LIONS Clubs International în activități umanitare la nivel mondial, anual, la birourile ONU din Viena și New York, se serbează anual Ziua LIONS.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi LIONS:

♦ LC București Decan

♦ LC Craiova

Anul 1994 reprezintă anul în care se înființează Lions District 124 România.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile LIONS din România s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, a învățământului, realizarea de acțiuni sociale, promovarea acțiunilor culturale și multe altele.

Organizația de tineret a LIONS Clubs International este reprezentată de cluburile LEO, care înseamnă Leadership, Experience, Opportunity.

Cluburile LIONS inițiază încurajează, sponzorizează și îndrumă Cluburile LEO, printr-un program oficial al LIONS Clubs International.

Mai multe informații despre LIONS District 124 România găsiți aici.

Clubul Diamond LIONS Timișoara a fost înființat în 22 iulie 2009, având  la bază principiile morale ale LIONS Clubs International.

În continuă evoluție, clubul este format în exclusivitate din doamne, care și-au unit forțele, timpul și energia pentru a pune bazele unei organizații în măsură să se implice în viața comunității.

Proiectele pe care le derulează Clubul LIONS Diamond Timișoara sunt proiecte importante, cu un puternic impact în comunitatea locală și cuprind  domenii variate: sănătate, educație, cultură, ajutor pentru persoane cu diverse dizabilități, programe educaționale, programe antidrog, ajutorarea oamenilor aflați în dificultate și multe altele.

În acțiunile sale, organizația susține și promovează principalele direcții ale LIONS Clubs International: acțiuni de conștientizare a diabetului, protecția mediului, combaterea foamei, ocrotirea vederii și lupta împotriva cancerului pediatric.

Totodată, sunt preluate și derulate periodic, cele mai importante proiecte organizate la nivel de District 124 România: LIONS Quest, Afișe pentru pace, Eseul pentru pace, Concursul muzical Thomas Kuti, Tânărul Ambasador al secolului XXI, Sight first, etc.

Evenimentul emblematic al Clubului LIONS Diamond îl constituie Balul florilor de mai, prilej prin care sunt propuse și prezentate cele mai importante proiecte dedicate comunității, în care clubul urmează să se implice.

 

În ideea de a contribui la continua dezvoltare a organizației, Clubul LIONS Diamond a contribuit la formarea cluburilor Leo și Lions:

 LEO CLUB YOUNG SPIRIT TIMIȘOARA (12.12.2010)
  LIONS CLUB ONIX REȘIȚA (07.02.2012)
LIONS ANA LUGOJANA LUGOJ (23.02.2012)

Back To Top