Loading....

Termeni și condiții

Membrii LIONS fac parte din cea mai mare organizație de voluntariat din întreaga lume. De aceea și domeniile în care activează în viața de zi cu zi sunt extrem de diverse, de la social, cultural, sănătate, mediu de afaceri, învățământ, instituții publice, ONG.

Deși suntem atât de diferiți, suntem totuși extrem de asemănători, pentru că ne unesc ideile, idealurile și dorința de a servi comunitatea. În activitatea noastră ne călăuzim și respectăm întotdeauna codul de etică LIONS:

Să-mi manifest

prin eforturi susţinute, credinţa în împlinirea vocaţiei mele profesionale şi să merit reputaţia de profesionist în domeniul în care îmi desfăşor activitatea.

Să fiu în permanenţă

în căutarea succesului, să pretind o remuneraţie sau profit just pentru activitatea desfăşurată şi să nu accept nici avantaje, nici succese dobândite cu preţul însuşirii unor drepturi necuvenite, al efectuării unor acte discutabile, sau cu preţul pierderii respectului de sine.

Să-mi manifest

prin eforturi susţinute, credinţa în împlinirea vocaţiei mele profesionale şi să merit reputaţia de profesionist în domeniul în care îmi desfăşor activitatea.

Să reţin

că în edificarea carierei sau întreprinderii mele nu trebuie să antrenez distrugerea altora; să fiu loial partenerilor şi clienţilor mei şi sincer cu mine însumi.

Întotdeauna când există îndoieli

referitoare la justeţea sau moralitatea poziţiei sau acţiunilor mele, care ar putea influenţa soarta altora, să rezolv aceste dileme în primul rând faţă de mine însumi.

Să-mi fac prieteni

din convingere şi nu din interes; să cred ca prietenia nu se rezumă doar la serviciile făcute de unul, altuia şi că adevărata prietenie este dezinteresată, acceptând eventualele favoruri în sensul în care acestea au fost făcute.

Întodeauna să am în vedere

obligaţiile de cetăţean al naţiunii, statului şi comunităţii din care fac parte şi să-mi manifest prin vorbe şi fapte, loialitatea neabătuta faţă de aceste valori, indiferent de timpul, efortul sau mijloacele pe care aceasta le presupune.

Să-mi ajut semenii

prin a oferi simpatie celor aflaţi în situaţii grele, sprijin celor slabi, şi ajutor celor nevoiaşi.

Să fiu întotdeauna reţinut

atunci când critic şi liberal atunci când laud; să construiesc nu să distrug.

Back To Top