Loading....

Proiecte 2023-2024

Ceremonia de predare a mandatului

Seara zilei de 8 iunie a fost o seară specială pentru clubul nostru, un adevărat prilej de sărbătoare. Evenimentul a debutat cu ceremonia de primire în club a două noi colege, Doris și Raluca, pe care le-am primit cu mare bucurie în rândul nostru. Am continuat apoi cu momentul de bilanț al anului 2023-2024, prilej cu care ne-am reamintit, cu mare bucurie, de numeroasele acțiuni ale anului lionistic care a trecut. Nu puteam să nu exprimăm recunoștința pentru colegele care s-au implicat activ în viața clubului, colege care, prin elanul și implicarea de care au dat dovadă, au adus plus valoare activității noastre din acest an. Diplome de apreciere au fost acordate partenerilor nostri, care ne-au sprijinit financiar de-a lungul anului lionistic.

Partea oficială a serii s-a încheiat cu ceremonia de predare a mandatului, iar viitoarea presedinta a Clubului, Monica Trușcă, și-a prezentat prezentat echipa și a povestit despre proiectelele propuse pentru noul an.

Fiecare mandat de președinte de club are un început și un sfârșit, iar acest lucru înseamnă de fapt o predare de ștafetă, iar noi continuăm în permanență, să ne implicăm și să fim de folos în comunitate.

We Serve!

Balul Florilor de Mai, ediția 2024

10 mai 2024 a fost ziua când, datorită donațiilor generoase și a susținerii ING Bank, prin ING Office Gheorghe Lazăr Timișoara, am reușit să adunăm suma necesară realizării proiectului IRIS Grădina Speranței- IN &OUT Therapy. Proiectul din acest an a avut drept scop înființarea primei grădini senzoriale din România și crearea unor locuri de joacă și de terapie in-door pentru elevii cu deficiențe de vedere sau cu deficiențe ușoare care învață la Liceul Teoretic Special Iris din Timișoara.

Echipamentele achiziționate vor putea fi utilizate de către generații întregi de elevi, deoarece vor ajuta copiii să își petreacă timpul într-un spațiu care să-i ajute să-și dezvolte noi abilități și să se simtă în siguranță.

Povestea noastră din acest an a fost prezentată în mod sugestiv cu ajutorul imaginilor, iar întreaga seară a fost o seara de excepție in slujba binelui.

Vă mulțumim în numele copiilor.

”Stop Drog! Fii Liber!”

Este un proiect inițiat de clubul nostru cu ani în urmă, extrem de actual, născut din dorința de a arăta societății faptul că dependența de droguri constituie o adevărată provocare în zilele noastre.

Suntem conștienți de faptul că efectele consumului de droguri poate avea urmări semnificative și devastatoare pe termen scurt și lung, iar uneori această dependență poate duce la deces. Credem că este foarte important ca părinții să fie mereu în temă cu acest subiect, să dețină informații cât mai multe despre această problemă și, mai ales, să fie în temă despre cum se pot aborda și gestiona situațiile în care intervine consumul sau traficul de droguri.

Continuăm să credem că problema consumului de droguri se poate discuta în familie și are șanse mari să se rezolvetot aici, de aceea, clubul nostru este inițiatorul unor activități noi care se derulează în cadrul acestui proiect – și anume, susținerea unor workshopuri cu părinții, în așa fel încât aceștia să aibă cele mai noi informații legate de acest subiect extrem de actual.

Astfel, marți, 16 aprilie, clubul nostru a organizat cea de-a cincea întâlnire de acest gen, cu părinții elevilor de la Liceul Sportiv Banatul din Timișoara, părinți ai elevilor din clasele VI-VIII dar și din clasele de liceu, întâlnire la care au fost prezenți 4 speakeri, adevărați profesioniști în domeniile lor de expertiză, care au oferit părinților informații prețioase, cu abordări diferite ale aceleiași probleme dureroase.

Totodată, în cadrul acestei întâlniri, părinții au fost informați despre existența Cercului terapeutic, „Nu esti singur și nici singurul”, proiect al Clubului nostru, în cadrul căruia oferim terapie gratuită tinerilor aflați în situații dificile.

La întâlnire au participat numeroși părinți, iar seara s-a dovedit a fi deosebit de utilă, interactivă, eficientă – motiv pentru care am decis să continuăm acest proiect și în alte școli.

Sight First

În cadrul programului Sight First, Clubul Lions Diamond continuă screeningul oftalmologic adresat copiilor!
Astfel, la Scoala Generala nr. 30 din Timișoara a fost efectuat screening-ul oftalmologic pentru 240 de elevi din ciclul primar. Din numărul total al copiilor examinați, pentru aproximativ 34 de copii a fost recomandat control oftalmologic de specialitate!
A fost o acțiune reusită de prevenție, primită cu entuziasm de către doamnele învățătoare, copii și părinții lor.
A fost cea de-a patra acțiune de screening oftalmologic desfășurată de Clubul Lions Diamond Timișoara în acest an lionistic.
Au fost examinați 630 de copii, iar pentru 57 dintre ei, medicul oftalmolog a recomandat control de specialitate!

We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

Continuăm seria proiectelor prin care arătăm faptul că o manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte și din acest motiv continuăm organizarea cursurilor de prim ajutor, în școli. Suntem parteri în acest proiect cu Spitalul Judetean Timiș-Serviciul de Urgență.
Joi, 11 aprilie, împreună cu medici din cadrul Serviciului de Urgente/Spitalul Judetean Timiș fost am organizat o prezentare practică la Școala Generala nr 30 Timișoara, în fața elevilor din clasele V-VIII.
Aici, extraordinarii doctori urgentiști, au susținut, pentru 50 de elevi și cadre didactice, un curs de prim ajutor.
În cadrul întâlnirii, au fost oferite participanților informații valoroase, teoretice și practice, iar copiii au fost deosebit de curioși, în special de aplicarea probelor practice!
Vom continua acest proiect!
We serve!

Importanța educației financiare

Educația financiară începe de timpuriu

Importanța educației financiare – acesta este titlul celui mai nou proiect al Clubului Lions Diamond Timișoara.

Proiectul s-a desfășurat la Liceul Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timișoara, locul de pornire pentru viitorii economiști. Având în vedere că astfel de noțiuni nu sunt predate în școală, putem spune că proiectul a fost primit cu mult entuziasm de către elevii prezenți.

Au fost două zile de curs, extrem de interactive, iar cei aproximativ 100 de elevi prezenți au asistat la prezentarea unor teme extrem de utile și de interes major, cum ar fi: modalitatea de stabilire a unui buget personal, importanța economisirii și încercarea de a renunța la risipă, decizia de planificare a carierei, precum și pașii spre autonomie și succes.

Au fost întâlniri reușite, interactive, iar elevii s-au dovedit a fi deosebit de curioși și receptivi la informațiile oferite.

În final, pentru cei mai activi dintre participanți, au fost acordate 17 vouchere în valoare de 100 lei/fiecare din partea partenerilor nostri în cadrul
proiectului.

Vom continua acest proiect!

We Serve!

Abilități pentru viață

Cum altfel am putea vorbi despre educație, un subiect atât de important în viața noastră, a tuturor, dacă nu povestind și despre Lions Quest…

Cu toții știm ce înseamnă Lions Quest, iar majoritatea dintre cluburile noastre au organizat deja seminarii sau tabere educaționale pentru deprinderea unor abilități sociale necesare în viață.

Abordarea deosebit de complexă și coordonată a acestui program, însușită de către dascăli, poate crea condițiile necesare dezvoltării de abilități, care, în timp, previn comportamente riscante şi  încurajează comportamente sociale pozitive. Metodele de lucru folosite de către cadrele didactice sunt deosebit de importante, de aceea, pregătirea tinerilor pentru viață are un rol esențial în cadrul acestui program.

Clubul Lions Diamond Timișoara are o vastă experiență atât în organizarea seminariilor Lions Quest pentru cadrele didactice, cât și în organizarea taberelor Lions Quest pentru elevi.

Astfel, la finalul lunii martie, la Liceul Tehnologic Electrotimiș din Timișoara, a fost organizat seminarul Abilități pentru viață. Cele 16 ore de seminars-au desfășurat  în fața a 26 de cadre didactice, dornice de a învăța lucuri noi, iar  la finalul seminarului, cei prezenți, au fost deosebit de incântați și recunoscători pentru experiența și cunoștiintele dobândite în cele 3 zile petrecute împreună.

Au fost îndrumați cu profesionalism și măiestrie, ca de fiecare data, de Alina Iosep, trainer Lions Quest.

„Stop Drog! Fii liber!”

Luni, 25 martie, Clubul nostru a organizat la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, cel de-al patrulea workshop din cadrul proiectului „Stop Drog! Fii liber!”. Au participat atât părinții elevilor din clasele VII-VIII, câtși din clasele de liceu, iar din partea clubului nostru la întâlnire au fost prezenți 4 speakeri, care au oferit, în cadrul prezentării, informații extrem de prețioase privind prevenirea și consumul de droguri.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, părinții au fost informați despre existența Cercului terapeutic, „Nu ești singur și nici singurul” un proiect al Clubului nostru,în cadrul căruia oferim terapie gratuită tinerilor aflați în situații dificile.
A fost o întâlnire la care au participat în jur de 50 de părinți, utilă, interactivă, eficientă.
We Serve!

Luni, 25 martie, Clubul nostru a organizat la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, cel de-al patrulea workshop din cadrul proiectului „Stop Drog! Fii liber!”. Au participat atât părinții elevilor din clasele VII-VIII, câtși din clasele de liceu, iar din partea clubului nostru la întâlnire au fost prezenți 4 speakeri, care au oferit, în cadrul prezentării, informații extrem de prețioase privind prevenirea și consumul de droguri.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, părinții au fost informați despre existența Cercului terapeutic, „Nu ești singur și nici singurul” un proiect al Clubului nostru,în cadrul căruia oferim terapie gratuită tinerilor aflați în situații dificile.
A fost o întâlnire la care au participat în jur de 50 de părinți, utilă, interactivă, eficientă.
We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață!

Clubul Lions Timișoara Diamond continuă organizarea cursurilor de prim ajutor, în școli, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timiș-Unitatea de Primiri Urgențe.
Astfel, marți, 20 martie, clubul nostru, alături de Dr. Mihai Grecu, medic șef al acestei unități, împreună cu echipa sa, au organizat la Universitatea de Vest Timișoara, în fața studenților și profesorilor din cadrul Departamentului de Psihologie al Facultății de Sociologie și Psihologie.
Aici, extraordinarii doctori urgentiști, au susținut, în fața a 35 de studenți și cadre didactice, un curs de prim ajutor.
În cadrul întâlnirii, au fost oferite participanților informații valoroase teoretice și practice.
Vom continua acest proiect!

Concursul European de proiecte destinate comunității

Clubul Lions Diamond Timișoara a participat miercuri, 13 martie, la etapa regională a Concursului European de proiecte destinate comunității, Lions Bert Mason Young Ambassador.

Concursul s-a desfășurat în sala de festivităṭi a Colegiul Național Pedagogic ,,Carmen Sylva” din Timișoara iar la eveniment au participat Marin Florin ILIEŞ – Guvernatorul Districtului Lions 124 Romȃnia, Norica Giru, membră a Clubului Lions Diamond, coordonatorul național al concursului, precum și președinții cluburilor Lions din județul Timis, membrii Lions, cadrele didactice coordonatoare care au îndrumat elevii în scrierea proiectelor și directori ai unităților de învățământ.

La acest concurs au fost înscrisi 135 elevi din jud. Timiș, iar cei 25 elevi cȃṣtigători ai etapelor locale , organizate în 9 licee din județul Timiṣ, în parteneriat cu ISJ Timiș și-au prezentat proiectele în fata unui juriu format din 3 membrii, persoane implicate activ în viața comunității.

În cadrul acestui concurs, Clubul Lions Diamond a susținut 3 concurenți, elevi ai Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara: Pampu Maăina Ioana, Turturica Ioana și Brihăcescu Toma, care ne-au încantat cu prezentarea proiectelor lor.

A fost un eveniment minunat, despre copii deosebit de creativi, despre emoții, despre voluntariat!

Punctajul a fost foarte strâns, iar în final, au fost desemnati câstigători, următorii elevi:

Locul I: BRASOVEANU RALUCA-96,6 pct.Colegiul Național Pedagogic”Carmen Sylva” Timișoara și HARAGA RUXANDRA MARIA-96,6 pct./Liceul Teoretic Peciu Nou, jud.Timis
LOCUL II: FLOREA IULIA/96,3pct./Colegiul National Banatean Timișoara și KOVACS BIANCA-96,3pct./Liceul Jean Louis Calderon
LOCUL III: DAVID OANA BIANCA-95 pct./Liceul Jean Louis Calderon.

Felicitări tuturor!

„Stop Drog! Fii liber!”

Continuă cu succes susținerea clubului nostru a proiectului „Stop Drog! Fii liber!”.

Pentru că noi credem că problema consumului de droguri se poate rezolva în familie, clubul nostru este inițiatorul unor activități noi, care se vor derula în cadrul acestui proiect, respectiv workshopurile cu părinții.

Considerăm că este foarte important ca părinții să fie informați despre problema consumului de droguri și mai ales, despre cum pot se aborda și gestiona situațiile în care intervine consumul sau traficul de droguri, mai ales în cazul copiilor.
De aceea, luni, 11 martie, a avut loc al treilea workshop de acest gen, invitați fiind părinții elevilor de la Școala Generală nr. 30 din Timișoara, părinți ai elevilor din clasele VII-VIII. În cadrul întâlnirii, din partea clubului nostru au fost prezenți 3 speakeri, adevărați profesioniști în domeniile în care activează, care au oferit părinților informații prețioase despre prevenirea și consecințele consumului de droguri – practic abordări diferite ale aceleiași probleme.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, părinții prezenți au fost informați despre existența Cercului terapeutic, „Nu esti singur și nici singurul” – un alt proiect al Clubului nostru, în cadrul căruia se oferă terapie gratuită pentru tinerii aflați în astfel de situații dificile.

A fost o întâlnire interactivă, eficientă și deosebit de utilă pentru părinți – prin urmare, vom continua acest proiect.

Aniversarea Clubului Lions Reșița Onix

Zilele trecute, clubul nostru a fost alaturi de colegele Clubului Lions Reșița Onix la marcarea evenimentului aniversar al clubului reșițean.
În urmă cu 12 ani, Clubul Lions Diamond Timișoara a chartat Clubul Lions Resița Onix, iar președinte fondator din partea clubului nostru fiind Norica Giru. În decursul celor 12 ani, colegele clubului din Reșița au servit comunitatea ori de câte ori au avut ocazia.
Împreună, am petrecut o seară deosebit de plăcută la Reșița, am discutat despre proiectele fiecărui club în parte, am stabilit că ne vom susține reciproc, așa cum am făcut mereu. A fost o seară încărcată de emoție, în care am depănat amintiri și am creionat planuri de viitor.

Sight First

O altă acțiune derulată prin programul Sight First pentru efectuarea  screeningul oftalmologic adresat copiilor.

Însoțite de doamna doctor oftalmolog Tea Olaru, colegele noastre de Clubau fost prezente astăzi, 22 februarie la Grădinița nr. 12 din Timișoara, unde au efectuat screening oftalmologic pentru 60 de copii preșcolari. Din numărul total al copiilor examinați, pentru 3 dintre copii a fost recomandat control oftalmologic de specialitate.

A fost o acțiune reușită, de prevenție, primită cu entuziasm de către doamnele educatoare, de către copii și părinții lor.

Vom continua această acțiune și în alte școli și în grădinițe.
We Serve!

Sight First

În cadrul programului Sight First, Clubul Lions Diamond continuă efectuarea screeningul oftalmologic adresat copiilor.
Astfel, însoțite de doamna doctor oftalmolog, Tea Olaru, colegele noastre de club au fost prezente la Școala Generală nr. 30 din Timișoara, acolo unde au efectuat screening oftalmologic pentru un număr de 250 de elevi din ciclul primar. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că, din numărul total al copiilor examinați, pentru aproximativ 20 dintre ei a fost recomandat control oftalmologic de specialitate.

Această acțiune de prevenție a fost deosebit de reușită și a fost primită cu entuziasm de către doamnele învățătoare, de către copii și părinți.
Vom continua această acțiune și în alte școli.

Stop Drog! Fii liber!

Al doilea workshop din cadrul proiectului „Stop Drog! Fii liber!” inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, a avut loc în data de 13 februarie. La întâlnirea organizată de clubul nostru au fost prezenți părinții elevilor de la British School Timișoara, care au participat la prezentarea realizată de speakeri cu experiență în acest domeniu sensibil, respectiv: Adela Sleam și Mariana Iridion, psiholog, ambele ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, precum și Liliana Ghibea, psihoterapeut/psiholog clinician și Claudia Candea, avocat în cadrul Baroului Timiș, specialist în drept penal.
În cadrul întălnirii au fost oferite informații prețioase, prin abordări diferite ale aceleiași probleme: gestionarea momentului în care apare consumul și traficul de droguri.
Cu această ocazie, părinții prezenți au fost informați despre existența Cercului terapeutic, Nu ești singur îi nici singurul, proiect al Clubului nostru, în cadrul căruia este oferită terapie gratuită tinerilor aflați în situații dificile. Întâlnirea a fost deosebit de utilă părinților.

Noi vom continua acest proiect – atât pentru părinții elevilor de liceu, cât și pentru părinții elevilor din cei din clasele VII/VIII.

We Serve!

Stop Drog! Fii liber!

Inițiat în perioada 2017-2018, proiectul”Stop Drog!Fii liber!” este derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, având drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.

Tematica extrem de actuală a consumului de droguri în rândul elevilor este de interes major pentru societate, fapt care a determinat clubul nostru să continue susținerea acestui proiect.

Astfel în 6 februarie, la British International School din Timișoara, a fost susținută a activitate antidrog, în fața a 80 de elevi de la clasele de liceu, cu vârsta între 15-17 ani, deosebit de curioși și dornici de informații noi.

Acțiunea a fost realizată cu tact și profesionalism de colega noastră, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, care a împărtășit  proaspeților liceeni aspecte din realitatea crudă a acestui fenomen.

Vom continua acest proiect, mai util ca oricând în vremurile actuale.

Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în cadrul Liceului Teoretic Grigore Moisil, concursul Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21 – Bert Mason. Concursul, desfășurat simultan în 6 școli din Timișoara, este susținut de către Districtul Lions 124 România și are drept motto “Tinerii de azi liderii de maine”. Concursul se adresează tinerilor între 15 și 19 ani implicați în activitatea de voluntariat în folosul comunității și a fost organizat prima dată în anul 1963 în Australia, în 1974 în Anglia, iar pe continentul european începând cu anul 2008.

În urma acestui concurs, sunt evidențiati tinerii cu aptitudini deosebite de leadership, buni oratori, implicați inclusiv în activități de voluntariat.

La concursul Tânărul Ambasador Lions al Secolului 21, cei 13 elevi participanți de la Liceul Teoretic Grigore Moisil s-au dovedit extrem de implicați, creativi, plin de idei îndrăznețe, empatici și înclinați spre activitatea de voluntariat.
A fost o întălnire despre copii și ideile lor minunate, care ne-a încântat pe toți cei prezenți și ne-a făcut să privim cu speranță către viitor.

Este remarcabil faptul că tinerii noștri aleg să se implice în activități de voluntariat, înțeleg necesitatea voluntariatului, au multe idei pe care așteaptă să le punăîn aplicare.
Așteptăm cu nerăbdare faza regională a concursului.

We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață, iar o manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte.
Clubul Lions Timișoara Diamond a înțeles acest lucru și continuă proiectul demarat anul trecut, prin organizarea cursurilor de prim ajutor în școlile din Timișoara.

Suntem parteri în acest proiect cu Spitalul Județean Timiș-Serviciul de Urgență, iar alături de medicii acestui serviciu, clubul nostru a fost prezent în luna ianuarie la British International School Timișoara.

Aici, extraordinarii medici ai serviciului de urgență, au susținut, în fața a 90 de copii din clasele gimnaziale, un curs de prim ajutor în limba engleză. În cadrul întâlnirii au fost oferite copiilor informații valoroase teoretice și practice.

Vom continua să organizăm acest proiect.

We serve!

Hai să dăm mână cu mână

Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, cu mare bucurie, la evenimentul
Hai să dăm mână cu mână, un proiect comun al tuturor Cluburilor Lions din Regiunea de Vest, District 124 Romania.

A fost un eveniment care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unei gradini muzicale destinată copiilor cu nevoi speciale, localizată în Parcul Copiilor din Timișoara.
A fost o seară minunată la care cei prezenți în sală au participat la un spectacol extraordinar, la un muzical de excepție, „Come into The Light”.
Spectacolul a fost susținut de către copiii de la Magnum Team pentru copiii cu nevoi speciale.
Realizarea evenimentului a fost posibilă datorită membrilor Lions din toate cluburile din Timișoara precum și prin implicarea deosebită a colegelor noastre de club, Ramona Olteanu, Președinte Regiunea Vest și Olimpia Ciobanu, Președinte de Zonă.

În cadrul evenimentului, ne-au fost alături tinerii din cele două cluburi Leo, Young Spirits și New Voices, tineri cu care ne mândrim.
Doar împreună putem realiza lucruri mari pentru comunitate.
We Serve!

Stop Drog! Fii liber!

Proiectul „Stop Drog! Fii liber!”inițiat de către Clubul Lions Diamond Timișoara, în urmă cu câțiva ani, continuă, cu inițierea unor activități noi. Rolul familiei este deosebit de important inclusiv în cazul problematicii consumului de droguri, iar Clubul Lions Diamond a decis organizarea în diferite licee din Timișoara, a unor workshopuri cu părinții, referitoare la aceste probleme, în special despre modalitatea de abordare și gestionare a situațiilorîn care, în cazul copiilor lor, intervine consumul sau traficul de droguri.

Astfel, joi, 7 decembrie, am organizat o primă întâlnire cu părinții elevilor de la Liceul Teoretic Grigore Moisil, la care au fost prezenți 4 speakeri care au detaliat aceste aspecte: Adela Sleam, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog, Liliana Ghibea, psihoterapeut/psiholog clinician, Dr. Kanalas Ghizela, medic neuropsihiatrie infantilă și Avocat Adrian Stan, profesor de drept penal în cadrul Facultății de Drept din Timișoara, specialist în drept penal.
Acești profesioniști în domeniile în care activează zi de zi, au oferit părinților prezenți în sală, informații prețioase, inclusiv abordări diferite ale aceleiași probleme.
A fost o întâlnire eficientă, deosebit de utilă pentru părinți, motiv pentru care vom continua acest proiect atât pentru părinții elevilor de liceu, cât și pentru părinții elevilor din ultimele clase gimnaziale.

We Serve!

Lumea virtuală prin IRIS

În perioada 25-26 noiembrie, s-a desfășurat în cadrul Liceului Teoretic Special „IRIS” Timișoara, ediția a XI-a a Concursului Național de T.I.C. pentru elevii ambliopi și nevăzători, din ciclul gimnazial și liceal, „Lumea Virtuală prin Iris”.
Concursul face parte din categoria concursurilor școlare în domeniul dizabilității vizuale și se adresează unui număr mare de elevi care învață în cadrul școlilor speciale.  Tema din acest an a concursului a fost „Sunt adolescent, deci aleg!”, iar la această ediție au participat un număr de 18 copii de la Liceele de nevăzători din București, Târgu Frumos, Arad, Buzau și 32 de copii de la școala gazdă. Obiectivul principal al acestei competiţii este extrem de interesant, deoarece își propune stimularea creativităţii și a gândirii științifice, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea elevilor cu deficiențe de vedere și cuaptitudini deosebite de utilizare a calculatorului. Extrem de apreciat în rândul copiilor de la liceele speciale din țară, concursul are drept scop final munca în echipă pentru elaborarea unui proiect cu o temă dată în timpul concursului.

Încă de la prima ediție,Clubul Lions Diamond Timișoara a fost partener al concursului, iar anul acesta a continuat tradiția, prin sprijinirea organizării concursului, prin participarea la jurizarea echipelor și a prezentării proiectelor și precum și prin oferirea de premii atractive.

Sight First

Clubul Lions Diamond continuă efectuarea de screening oftalmologic adresat copiilor, în școlile din județul Timiș. Astfel, la Școala Generală Grigore Moisil din Timișoara, au fost realizate în câteva ore, screening-uri oftalmologice pentru 80 de elevi care învață în clasa zero. Fiind o acțiune de prevenție, acest tip de inițiativă este deosebit de importantă, întrucât are drept rezultat depistarea activă a problemelor vizuale și recomandarea de a merge la medic specialist pentru consult și diagnostic.

Putem spune că a fost o zi reușită, iar vizita noastră a fost primită cu entuziasm de cătretoate părțile implicate: copii, părinți, cadre didactice, iar evident noi, Clubul Lions Diamond Timișoara, ne bucurăm că am reușit să întindem o mână de ajutor.

Vom continua această acțiune de prevenție și în alte școli.

We Serve!!

Continuăm să învățăm tehnici de prim ajutor

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață!

Aceasta este ideea care conduce la continuarea proiectului derulat în parteneriat cu Spitalul Județean Pius Brînzeu din Timișoara – servicul de urgență. Cu toții știm că o manevră corectă, făcuta la timp, poate să facă diferența între viață și moarte. Clubul Lions Diamond a înțeles acest lucru și continuă organizarea cursurilor de prim ajutor în școli din județul nostru.
Joi, 23 noiembrie, alături de medici din cadrul Serviciului de Urgențe ai Spitalului Județean Timiș, am organizat o astfel de prezentare  au fost prezente la British School Timișoara. Aici, medicii extraordinari urgentiști, împreună cu studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș, au susținut, un curs de prim ajutor în limba engleză, pentru cei 90 de copii, cu vârste cuprinse între 13-14 ani. Copiii s-au arătat deosebit de interesați, iar în cadrul întâlnirii, pe lângă noțiunile simple de bază oferite au fost și demonstrații practice, cu exemplificarea manevrelor care trebuie făcute în astfel de situații.

Vom continua acest proiect! We serve!

Diabetul

Diabetul

Când vorbim despre diabet, nu putem să nu amintim faptul că este una dintre cele 5 cauze aflate în atenția Lions la nivel mondial.
Cu toții știm faptul că ziua de 14 noiembrie reprezintă Ziua Mondială a Diabetului, iar faptul că această boală a devenit o epidemie globală, ne determină în fiecare an să încercăm să conștientizăm persoanele din jur de consecințele acestei afecțiuni. Deoarece considerăm rolul prevenției esențial, Clubul Lions Diamond Timișoara a început un proiect mai amplu, de screening diabetologic în câteva școli din Timișoara.
Proiectul se va derulaîn parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.
Astfel, la prima acțiune, derulată vineri, 17 noiembrie, împreună cu doamna dr. Irina Goga, au fost testați testati 77 de elevi din clasele IX-XII și aproximativ 10 profesori la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.
Acțiunea de prevenție s-a dovedit a fi foarte eficientă, iar pentru un impact semnificativ, vom continua să o derulăm și în alte școli.
We Serve!

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

 

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

O manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte!
Am continuat acest proiect extrem de important, acum la Liceul Teoretic Grigore Moisil și am organizat cursuri de prim ajutor în fața a peste 30 de copii, de la școala generală și de la liceu.
Cursul a fost susținut de către medicii extraordinari ai Serviciului de Urgență al Spitalului Județean Timiș.

Am avut astăzi, alături de noi și tinerii de la Leo.

Stop Drog! Fii liber!

„Stop Drog! Fii liber!”

Este proiectul inițiat de Clubul Lions Diamond Timișoara, încă din perioada 2017-2018, derulat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog și a avut drept scop avertizarea elevilor de liceu asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri.
Pentru că pericolul nu a trecut și consumul de droguri este tot mai prezent și reprezintă un fenomen în vremurile actuale, proiectul derulat în școli de către Clubul nostru continuă…
Marți, 24 octombrie, la Liceul Teoretic Grigore Moisil, în fața a 50 de elevi de liceu din clasa a IX a, elevi deosebit de curioși și dornici de informații noi, a avut loc o activitate antidrog, care a constat într-o prezentare a consecințelor consumului de droguri.
Acțiunea a fost susținută, cu mult tact și profesionalism de către colega noastră Adela Sleam, ofițer în cadrul Agenției Naționale Antidrog. Adela a împărtășit proaspeților liceeni povești și exemple din realitatea crudă a acestui fenomen, iar tinerii au ascultat cu deosebit interes toate acestea……
Vom continua acest proiect, pe care îl considerăm mai util ca oricând, în vremurile actuale.

Importanța educației

LC Lions Diamonds a considerat mereu educația o prioritate, de aceea, programul Lions Quest reprezintă unul dintre cele mai importante activități pe care clubul nostru le organizează.

LIONS QUEST este un program educațional, care se adresează copiilor și tinerilor – începând cu clasa pregătitoare și terminând cu ultimul an de liceu. Programul promovează învățarea socio-emoțională, care reprezintă o componentă esențială în dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Programul ajută de asemenea la o mai bună integrare în societate a tinerilor, la gestionarea emoțiilor, la luarea unor decizii mai bune. Clubul Lions Diamond Timișoara are o vastă experiență atât în organizarea seminariilor pentru profesori, cât și a taberelor Lions Quest pentru copii.
Astfel, în perioada 20-22 octombrie am avut bucuria de a organiza un astfel de seminar pentru profesorii Școlii Gimnaziale din Liebling.
La seminar au participat un număr de 22 de profesori, pe care i-am perceput la începutul seminarului dornici de a învăța lucuri noi și i-am regăsit la finalul seminarului, veseli și mulțumiți de cunoștiințele dobândite.
Pe toată durata cursului au fost îndrumați cu profesionalism și măiestrie, ca de fiecare dată, de prietenul nostru Lion Gabriel Ilieș, formator acreditat Lions Quest.
Considerăm că aceste seminarii sunt deosebit de utile profesorilor, în special pentru a aplica cunoștiințele dobândite în cadrul acestui program, în educația de zi cu zi a copiilor noștri. De aceea, vom continua aplicarea acestui program în școlile care au nevoie de acesta.

We Serve!

Ziua Mondială a Vederii

De Ziua Mondială a Vederii, Clubul nostru a participat la evenimentul „Cina în întuneric”!
Ca de fiecare dată, acțiunea a fost plină de emoție și ne-a umplut sufletul de bucurie.
I-am regăsit pe acești oameni minunați, ca de obicei, optimiști, amabili și plini de viață. S-au bucurat că ne-am reîntâlnit și ne-au împărtășit câte ceva din viața lor un pic „diferită”…
Pentru prima dată, la o astfel de acțiune, i-am avut alături de noi pe tinerii de la cele două Cluburi Leo, Leo New Voices și Leo Young Spirit.
Împreună am petrecut câteva ore.
Tinerii Leo, pentru a percepe mai bine, au mers legați la ochi, alături de nevăzători, au mâncat legați la ochi, iar la final ne-au împărtășit câte ceva din ceea ce au simțit în această seară.
A fost o experiență deosebită pentru tinerii de la Leo, care își doresc cu nerăbdare următoarea acțiune.

A fost o seară deosebită, o acțiune reușită la care am participat alături de celalalte cluburi Lions din oraș.

Ajutorul acordat la timp poate salva o viață

O manevră corectă, făcută la timp, face diferența între viață și moarte.
Clubul Lions Timișoara Diamond a înțeles de la început acest lucru și prin urmare, a hotărât demararea unui proiect amplu, care constă în organizarea unor cursuri de prim ajutor, în școli, la ciclul gimnazial și în licee. Cursurile vor fi susținute de către medici extraordinari de la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Timiș. Acest proiect a fost demarat la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, unde aproximativ 50 de copii au participat la o înâlnire care a durat aproximativ 2 ore, în timpul căreia copiii au primit numeroase informații teoretice dar și au și avut probe practice privind acordarea primului ajutor.
Vom continua acest important proiect!

UVT Liberty Marathon „DARE TO RUN”

UVT Liberty Marathon DARE TO RUN, aflat la a VI-a ediție își propune să devină un eveniment internațional de referință pentru acest sport, în acest an când Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.
Maratonul a pornit la drum în 2018, ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, unici și liberi. Evenimentul se adresează atât alergătorilor experimentați cât și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei competiții. Medalia de aur este semnată în fiecare an de un campion olimpic. Anul acesta, Ana Maria Brânză, campioana României la scrimă, este cea care și-a lăsat semnătura pe medalie!
La invitatia Fundației ETA2U, la maraton au participat și elevi ai Liceului Iris. Aceștia au fost susținuți de Clubul Lions Diamond Timișoara, prin membrele sale, Astrid Oltean, Ramona Olteanu, Alexandra Giulvezan si Olimpia Ciobanu dar si și tinerii Leo din cadrul cluburilor Leo Young Spirit si Timisoara New Voices. Împreună cu noi a fost și multipla campioană olimpică și mondială Simona Amânar Tabără care s-a alăturat elevilor pentru a-i susține.

A 2-a donație de jucării

Continuă seria distribuirii jucăriilor către grădinițe. Astfel, în cadrul acțiunii donare de jucării, realizată prin District 124 România, clubul nostru, împreună cu tinerii Leo, a făcut a doua vizită la grădinița din Izvin, prilej cu care a oferit jucării copiilor de acolo.

Ședința de cabinet Alba Iulia

În perioada 22-24 septembrie, Clubul Lions Diamond Timișoara a participat, prin 9 dintre membrele sale, la prima ședință de Cabinet din acest an lionistic.
Întâlnirea a trecut în revistă acțiunile realizate până acum de către District 124 România și a constituit prilej de revedere cu membrii lions din întreaga țară.

În cadrul ședinței am ascultat mesajele colegilor din Cabinetul Districtual, am vizionat prezentări cu acțiunile lions reprezentative din țară, am vizionat filmul realizat de către tinerii Leo referitor la pregătirile pe care aceștia le realizează pentru organizarea în România a Leo Europa Forum 2024. Un punct aparte pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea proiectului internațional Misiunea 1.5, prin care Districtul 124 România se angajează la crearea de noi cluburi, ca parte importantă a creșterii numărului de membrii în comunitatea noastră.

După ședința de cabinet, gazdele noastre de la Alba-Iulia ne-au încântat cu un tur ghidat al Cetății Alba Carolina, o experiență deosebit de interesantă pentru noi.

Seara, împreună cu prietenii lions din țară, am fost alături de membrii Clubului Lions Alba Iulia, la Balul caritabil prilejuit de aniversarea a 20 de ani de lionism în oraşul Marii Uniri.
A fost un weekend minunat petrecut împreună la Alba Iulia!

Donație de jucării

În luna septembrie, cu ajutorul Lions District 124 România, am donat jucării grădiniței din Liebling.  Ca întotdeauna, tinerii Leo au fost alături de noi în aceasta acțiune de suflet și ne-au ajutat la împachetatul, pregătitul și distribuirea jucăriilor.

Afișe pentru Pace

Clubul Lions Diamond Timișoara a organizat în data de 20.09.2023, expoziția retrospectivă „Afișe pentru Pace”, în cadrul căreia au fost premiați concurenții participanți la concursul de desen din anul anterior și a fost lansată tema concursului pentru acest an, „Dare to Dream”! În cadrul evenimentului, am avut ocazia să revedem desenele extrem de reușite, realizate cu multă pasiune și implicare de către tinerii participanți și am povestit despre acțiunile pe care organizația noastră le realizează pentru comunitate.

Tabăra Lions Quest

Să învățăm prin joacă

Taberele LIONS Quest reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a învăța prin „joacă”!
Copiii învață despre autoevaluare, abilitatea de a-și identifica și gestiona emoțiile, învață despre empatie, despre construirea de relații, dar și despre luarea unor decizii responsabile…. într-un cuvânt, învață despre voluntariat!

Clubul nostru, Lions Diamond Timișoara, a organizat, de-a lungul timpului, nenumărate seminarii Lions Quest pentru profesori. Acest proiect privind organizarea taberelor Lions Quest dedicate copiii din ciclul primar și gimnazial a fost inițiat în urmă cu un an, iar succesul de care s-a bucurat ne-a determinat să continuăm să oferim copiilor șansa de a participa, la ei acasă, la acest tip de tabără.

Zilele trecute, la Școala Generală din Izvin, tocmai am încheiat o astfel de tabară, organizată de Clubul nostru, în perioada 4-6 septembrie. Au participat aproximativ 100 de copii, din clasele O-V, care, timp de 3 zile, au dobândit prin joacă diverse abilități. Pentru copii care au intrat anul acesta în clasa pregătitoare, a fost o primă întâlnire deosebit de plăcută cu doamna învățătoare.

Pe parcursul celor 3 zile de tabără, au fost îndrumați cu entuziasm de către profesorii  lor, deja familiarizați cu acest tip de activitate din edițiile anterioare ale programului Lions Quest.

Au fost coordonați cu mult talent și căldură de către trainerul acreditat Lions Quest, Gabriel Ilieș, iar pentru clubul nostru a fost o mare bucurie organizarea reușită a unui astfel de eveniment, pe care intenționăm să-l continuăm pe parcursul acestui an. Urmează un nou seminar pentru profesori, apoi ne pregătim pentru o nouă tabără!

We Serve!

Come into the Light

Lions Diamond Club Timisoara, alături de Lions Bastion, Lions Timișoara, Lions 4 Family și LEO au susținut actorii care joacă în muzicalul Come into the Light,  toți elevi de excepție din Timișoara. Spectacolul a avut loc în 24 august, la Muzeul Satului Bănățean și a constat  într-un mixt de poveste, muzică și dans, prin care, cu ajutorul lui  Sam și al Mariei, personaje din prezent, a fost realizată o incursiune în istoria Timișoarei, din trecut și din prezent. Intrarea este liberă.

Back To Top